Албанците в РС Македония скочиха! С това искане за българите

Какво е предложението им

Албанците в РС Македония скочиха! С това искане за българите | StandartNews.com

Предизвикателствата, които очакват Република Северна Македония и Албания по пътя към ЕС са били обсъдени на срещата снощи в Тирана между лидерите на албанските партии в Северна Македония и премиера на Албания Еди Рама. Т

ова заяви лидерът на ДСИ Али Ахмети, според когото двете държави имат общо бъдеще, но и общи предизвикателства по пътя към Европейския съюз, съобщават медиите в Република Северна Македония, цитирани от dnes.dir.bg.

Според Ахмети трябва да бъде предотвратена емиграцията на млади хора от Северна Македония и Албания към европейските държави. Той допълни и че стандартите на двете страни трябва да бъдат хармонизирани с тези на страните от ЕС, а "конституционните промени няма да навредят на македонската идентичност, а ще я укрепят".

Лидерът на Алианса за албанците Арбен Таравари заяви, че няма партия от албанския блок в Северна Македония, която да е против интеграцията на страната в Европейския съюз и те приемат конституционни промени за вписването на българите в основния закон на страната.

Лидерът на Демократическата партия на албанците Мендух Тачи твърди, че освен общото бъдеще на двете страни в ЕС, на срещата не е било обсъждано нищо по-конкретно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай