Ад в Турция! Домино от мощни трусове, много загинали (СНИМКИ)

След първото земетресение с магнитуд 7,4 бяха регистрирани още шест

Ад в Турция! Домино от мощни трусове, много загинали (СНИМКИ) | StandartNews.com

Ад в съседна Турция. Домино от трусове удари страната и взе много жертви. Разрушенията са страшни

Министърът на вътрешните работи на Турция съобщи за 6 вторични труса от над 6 по скалата на Рихтер. "След първото земетресение с магнитуд 7,4 бяха регистрирани още шест силни труса с магнитуд над 6. Последният беше с магнитуд 6,4. Всички наши служби работят, подготвят се товарни самолети" за изпращане на оборудване и хуманитарни доставки, заяви Сюлейман Сойлу в ефира на телевизия ТРТ.

ВИЖ ОЩЕ: Трусът в Турция удари Сирия, Ливан и Кипър. Десетки загинали

Земетресението стана часове, след като у нас трус 3 по Рихтер разлюля Димитровград и Хасково

ВИЖ ОЩЕ: Земетресение разсъни България. Паника в една област

Кошмарният първи трус удари 04:17 ч. местно време. Той е станал на дълбочина от около 17,9 км. Епицентърът му е в окръг Кахраманмараш. Трусът е бил усетен чак в Ливан, Сирия и Кипър, предаде БТА.

42 души са загинали и над 200 са ранени в сирийските провинции Алепо, Хама и Латакия в резултат на земетресението в съседна Турция, съобщи Ройтерс, като се позова на сирийска държавна медия.

Най-малко 18 души са загинали в турските окръзи Османие и Шанлъурфа при мощното земетресение, регистрирано в Южна Турция.

Десет души са загинали в Шанлъурфа, каза валията Салих Айхан в ефира на турския канал НТВ. Петима са загинали в Османие, съобщи валията този окръг Ердинч Йълмаз за телевизия ТРТ. Валията на Малатия Хулуси Шахин съобщи за поне трима загинали, над 100 ранени и за 130 разрушени сгради в окръга.

Най-високо ниво на тревога беше обявено в Турция, след като мощно земетресение разтърси югоизточната част на страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от ТАСС. "В страната е обявена най-високата степен на тревога. Заедно със Службата за извънредни ситуации сме изпратили спасители в регионите", подчерта той.

Турция се намира в една от най-активните сеизмични зони в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай