Ад в Москва! Копие на Париж, САЩ потвърдиха прогнозата /ОБНОВЕНА/

Терористична атака в руската столица

Ад в Москва! Копие на Париж, САЩ потвърдиха прогнозата  /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Опасенията за терор в Русия очевидно се сбъдват.

Терористично нападение бе извършено в концертната зала "Крокус Сити Хол" в руския град Красногорск в Подмосковието тази вечер, след като неизвестни нападатели откриха стрелба.

Най-малко трима въоръжени мъже, облечени в камуфлажни дрехи, са започнали да стрелят  в залата, която се намира в огромен търговски център, информират руските медии.

Съобщава се за убити и ранени, но данните за броя на жертвите към момента са противоречиви. "Лента. ру", като се позовава на канала в Телеграм "База", съобщава за 12 убити и 35 ранени. Други канали в Телеграм твърдят за поне 40 жертви. 

Към мола са изпратени най-малко 50 линейки, информират Ройтерс и РИА "Новости". Има хора на покрива, които очакват помощ и евакуация. Всички служби са вдигнати по тревога, а всякакви събития в Подмосковието са отменени. 

Ужасът напомня за терористичният акт в парижката зала Батаклан през 2015 година.

Очевидци разказаха какво се е случило при атентата в Москва, при който неизвестни откриха огън в „Крокус Сити Хол“ точно преди началото на концерта на група "Пикник".

По това време много от зрителите вече са били седнали на местата си в залата.

Оставали около 10 минути до началото на шоуто, когато изведнъж се чули силни звуци.

„Започна стрелба, хората започнаха да се втурват във всички посоки, заяви един от очевидците на инцидента за KP.RU. -  Хората започнаха да бягат от залата, кои с връхни дрехи, кои без.

Буквално десет минути преди концерта момичетата, които стояха на входа и проверяваха билети, започнаха да се суетят, а след това последва стрелба и всички изтичаха до най-близките изходи, а след това до най-близките кафенета и някои топли места, защото много бяха без връхни дрехи“.

„Те не стреляха в залата, те започнаха да стрелят във фоайето по хора, които по това време са се намирали близо до гардеробните или заведенията за обществено хранене“, обясни друга очевидец.

Според последните информации броят на жертвите е надминал сто.

На 8 март Посолството на САЩ в Русия предупреди за възможни терористични атаки в Москва днес и утре. Американските граждани да избягват големи събирания в руската столица, съветват от мисията. 

Великобритания, Латвия и Германия също се присъединиха на предупрежденията, позовавайки се на разузнавателните си източници в Русия.

Американското посолството съобщи, че следи съобщенията, че екстремисти имат непосредствени планове да атакуват големи събирания в Москва.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай