Жозе го играе умряла лисица

Жозе го играе умряла лисица | StandartNews.com

Португалецът пита шефовете за състава, Чех и Тери са аут до края на сезона

"Челси" се отказва от титлата в Англия! Това намекна Жозе Моуриньо след 0:0 с "Атлетико" М от 1/2-финалите на Шампионската лига. Блъф или истина ще стане ясно в неделя. Тогава е решаващото дерби с "Ливърпул" на "Анфийлд". Само победа ще съхрани шансовете на "сините" за първото място. Три кръга преди края Жозе изостава с 5 т.

Португалецът обаче планира да запази част от титулярите си за реванша с "Атлетико", като им даде почивка в неделя. Вратарят Петер Чех, който извади рамо на "Висенте Калдерон" и беше сменен принудително още в 18-ата мин, и капитанът Джон Тери със сигурност пропускат мача. Двамата са аут до края на сезона.

"Бих пуснал тези, които няма да играят следващата сряда. Не мога обаче да реша сам какъв състав да използвам срещу "Ливърпул". Това е решение, за което трябва да изслушам клуба. Аз съм само едно парче от пъзела, нищо повече. Трябва да слушам клуба", йезуитски обясни той.

Моуриньо разкритикува остро английската Футболна Асоциация за това, че мачът с "Ливърпул" е в неделя, което ще попречи на подготовката му за втория двубой с "Атлетико". "Ние сме единственият английски отбор в евротурнирите. Испания има четири и им помага. А ние играем в неделя, а не в събота или в петък", оплака се Жозе.

Шварцер подобри рекорда

за най-възрастен вратар, играл в елиминациите на Шампионската лига. Австралиецът замени Петър Чех в 18-та минута, заради контузия на чеха. Шварцер е на 41 години и 198 дни. В груповата фаза върховото постижение се държи от Марко Балота "Лацио", който игра на 43 години и 252 дни, през 2007 г.

Всеки сам избира тактиката

която смята за правилна, коментира треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне по повод коментарите, че "Челси" са играли прекалено дефанзивно. "Треньорът на съперника е един от най-добрите в света. Има ги и тези неща", добави Чоло. "Мачът беше тежък, никой не успя да вземе предимство. "Челси" вече имапредимство, но който победи в реванша, той ще отиде на финал," завърши Симеоне.

"Атлетико" М - "Челси" 0:0

Ст. "Висенте Калдерон", 54 000 зрители

"АТЛЕТИКО" М: 13. Куртоа, 2. Годин, 3. Фелипе Луис, 4. Марио Суарес (79 - 24. Соса), 6. Коке, 8. Раул Гарсия (86 - 9. Виля), 14. Габи, 19. Диего Коща, 20. Хуанфран, 23 Миранда, 26. Диего (60 - 10. Арда Туран); треньор Диего Симеоне

"ЧЕЛСИ": 1. Чех (18 - 23. Шварцер), 3. А. Коул, 4. Давид Луис, 7. Рамирес, 8. Лампард, 9. Торес, 12. Микел, 22. Вилиан (90 - 19. Ба), 24. Кейхил, 26. Тери (73 - 14. Шюрле), 28. Аспиликуета; мениджър Жозе Моуриньо

Жълти картони: Габи, Миранда; Лампард, Микел, Ба
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай