Жекова: За мен това е победа

Жекова: За мен това е победа | StandartNews.com

Сочи. "Наслаждавах се на публиката. За мен това е победа! Благодаря на хората в България. Хора, много ви обичам! Продължавайте напред и гонете мечтите си", обърна се Жекова към зрителите". Това заяви Александра Жекова пред БНТ. По-рано днес тя завърши на пето място в бордъркроса на олимпийските игри в Сочи.

 

Жекова каза още, че на финала е мислела само за снега и оценява карането си като добро, независимо от условията.

 

"Може да се каже, че италианката ни отне бронзовия медал, но това е спортът, всички тези момичета са достойни за уважение", сподели още Сани.

 

"Доволна съм донякъде. Наистина се радвам и се надявам всички да се радвате за мен. Много добре се движех. Малшанс, че ситуацията беше такава. Смятам, че това е един отличен резултат. Да, може да се каже, че италианката ни отне бронзовия медал. Но това е спортът, всички тези момичета са достойни за уважение. Всички ние имахме много голяма тежест на плещите си - да представяме родината си. Много е трудно. Не мога да я съдя за това, което се случи", каза още състезателката след надпреварата в Сочи.

 

"Още е рано да мислим за олимпиадата в Пьонгчанг през 2018 година. Сега не мога да говоря за бъдещето си в професионалния спорт. Трябва първо да направя равносметка и да помислим дали наистина бихме могли да поемем всички ангажименти и натоварване, ако приема да се състезавам на още една олимпиада. Много е рано сега да кажа какво би се случило", завърши тя.

 

Стандарт Нюз припомня, че Сани Жекова можеше да се върне от Сочи с бронзов медал. Малко преди финала обаче бе блъсната от Микаела Мойоли от Италия и падна, с което остана на пето място в надпреварата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай