Зечири влезе в основната схема в Германия

Зечири влезе в основната схема в Германия | StandartNews.com

Първата ракета на България в бадминтона Линда Зечири влезе директно в основната схема на Откритото първенство на Германия в Мюлхайм, което е от високата категория „Гран при Голд" и с награден фонд 120 000 долара.

Първоначално европейската вицешампионка с националния отбор от Казан трябваше да бъде водачка в квалификациите, но след отказ на състезателка попадна в схема с покана.

В първия кръг на турнира, чиито пресявки започват днес, Зечири се изправя срещу датчанката Лине Керстед. Левичарката от София отстъпи на тази съперничка на финала на европейското, но като цяло води с 2-1 победи.

„Имах време да се възстановя след шампионата в Русия. Чувствам се отпочинала и съм амбицирана да се представя добре в следващите турнири, за да се преборя за място в Топ 16 на олимпийската класация. С Лине се познаваме добре, ще бъде тежък мач, но съм настроена за реванш", коментира 42-ата в световната ранглиста българка. Днес Петя Неделчева започва в Германия срещу №3 в пресявките Сяою Лиан от Сингапур. На двойки сестри Стоеви играят в първи кръг на основната схема срещу осмите поставени Наоми Фукуман и Куруми Йонао от Япония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай