Започваме със Словения на Балканиадата по бейзбол и софтбол

Започваме със Словения на Балканиадата по бейзбол и софтбол  | StandartNews.com

Първите мачове на българските национални отбори по софтбол и бейзбол на започващата утре в София Балканиада ще бъдат срещу съставите на Словения. В 11 ч. нашите представителки излизат на игрището на НСА, а срещата на мъжете е от 14.30 на стадион Октомври. Отборите играят по схемата всеки срещу всеки, като първият и вторият отиват на финал.

Вторите мачове на националите ни утре ще са срещу формациите на Сърбия - дамите от 15 ч. пак на НСА, а бейзболистите от 17.15 на стадион „Октомври", където от 15 минути по-рано, от 17 ч. ще бъде и тържественото откриване на Балканското първенство. В петък българките ще играят с Гърция, а българите с Гърция и и Румъния.

Финалите на шампионата са в събота съответно от 11 и от 12 ч., като мачът на дамите е на игрището в 73-то СОУ. После ще започне и турнирът за смесени отбори (жени и мъже), които ще определят носителя на титлата на микс в неделя от 10 ч., след което е тържественото закриване на Балканиадата.

Първенството е първото в историята на Европа голямо състезание, което обединява двата спорта в рамките на един турнир. То е в подкрепа на избора на София за Европейска столица на спорта за 2018 година. Целта на организаторите е да допринесат за престижа на българската столица като град на активния и здравословен начин на живот, както и да затвърдят мястото на България като водеща сила в развитието на спортовете бейзбол и софтбол в Югоизточна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай