Война заради статуя на Меси

Война заради статуя на Меси | StandartNews.com

Буенос Айрес. Избухна поредната война на това световно между Бразилия и Аржентина. В центъра на Буенос Айрес бе счупена статията на Лионел Меси. Според информациите, хулиганите са били бразилски фенове. Показалците и на двете ръце на Меси бяха отрязани. Това не бе единствената потрошена статуя. Такава на аржентинската легенда Габриел Батистута също пострада. Хулиганите са го оставили с ръкавица в устата. Интересно е, че голямата картина на Диего Марадона, която се близо до двете статуи не е пострадала.

Според запознати става въпрос за изливане на гняв от бразилски фенове заради контузията на Неймар, която ще го извади до края на световното първенство. "Трябва да са били някакви идиоти бразилци, които живеят наоколо. Тук има доста такива. Ако полицията се размърда, може и да ги хване", каза аржентинец, чийто блок е близо до статуите.
Самият Меси изказа подкрепа към контузената бразилска звезда и се помоли за неговото здраве. "Неймар, надявам се да се възстановиш в най-скоро време. Оправяй се бързо" - написа Лео в интернет.

Доста зор видяха феновете на Аржентина и Белгия преди мача. Те с мъка се добраха до стадион "Насионал" заради стачка на градския транспорт. Шофьорите искат 20% увеличение на заплатите.

ФИФА скочи на полицията

ФИФА няма нищо общо в скандала "Билетгейт", обяви маркетинговият директор на централата Тиери Вейл. Той скочи на бразилската полиция и обяви, че тя не може да води разследване като хората. "Отидохме при тях. Те казаха, че имали билети, за които разбраха всички. Не знам дали това е правилно. В Европа никога не биха говорили предварително. Освен това повечето бяха на тяхната федерация. Не са ни търсили за помощ и съдействие. Щяхме да знаем, ако това е така. Казаха ни, че са арестували някакъв Рожер, който бил връзка на Фофана. Не знаем в затвора ли е, или свободен", обяви Вейл. Бразилските власти набедиха за далаверите сина на Хулио Грондо Умберто и племенника на Сеп Блатер - Филип. ФИФА обяви също, че няма намерение да наказва Умберто Грондона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай