Волейболът на крака при премиера Орешарски

Домакинството на европейското е застрашено, призна Данчо Лазаров

Волейболът на крака при премиера Орешарски | StandartNews.com

София. България може да загуби домакинството на европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. "Ако догодина зала "Конгресна" във Варна не разполага с 6000 седящи места и игрището не е с нужните размери, участието ни в шампионата е застрашено", алармира президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров. За ремонта на съоръжението са необходими 5 млн. лева. Общината не разполага с тези средства. Проблемът е сериозен и ръководството на централата ще настоява за среща лично с премиера Пламен Орешарски. Кметът на Варна също е потърсил съдействие от правителството за осигуряване на парите. Страната ни спечели домакинството заедно с Италия миналия ноември. Финалът на надпреварата ще е в "Арена Армеец", но нямаме втора зала. Вариантът с Пловдив явно отпада. "Конгресна" е на път да загуби авторитета и правата си да организира големи международни шампионати и спортът ни да я заличи като база", сподели още Лазаров.

Изп. директор на ЗАД "Булстрад Виена иншурънс груп" Румен Янчев бе избран за председател на Националната волейболна лига. С рекламата и маркетинга ще се занимава Валентин Михов, който ще работи заедно с Любо Ганев.
Родните треньори пък ще могат да упражняват своята дейност в професионалните шампионати само след представяне на официален документ за завършено висше спортно образование или лиценз за завършен треньорски курс. Лекарите и масажистите също ще трябва да имат документ за квалификацията си, ако искат да са на пейката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай