Владо Стоянов е футболист №1 на България

Владо Стоянов е футболист №1 на България | StandartNews.com

София. Вратарят на "Лудогорец" и националния отбор на България Владислав Стоянов спечели приза за Футболист №1 на България за 2014 г. Подгласници са му съотборникът му Светослав Дяков и Димитър Бербатов. 

Най-добър защитник в А група стана Козмин Моци, халф - Светльо Дяков, нападател - Мартин Камбуров, а най-добър млад играч в елитната ни група е Божидар Краев от "Левски". 

Наградата за феър плей през изминалата получи отборът на "Берое" за честната си игра. Най-красив гол феновете гласуваха, че е вкарал Томаш Иршак от "Ботев" (Пловдив).

Наградата за развитие получи младият наставник на юношеския национален отбор Александър Димитров, а най-добър треньор в България стана Георги Дерменджиев, който вкара "Лудогорец" в Шампионска лига и постигна първа победа за български отбор в групите на най-комерсиалния турнир. Наградата за най-добър чужденец в майсторската ни група получи Козмин Моци. 

На стилната церемония във Военния клуб в столицата "Футболист на годината" събра много популярни лица от родния футбол. Присъстваха собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчив, главният акционер на ЦСКА Александър Томов, министърът на спорта Красен Кралев, собственикът на "Царско село" Стойне Манолов, много бивши и настоящи футболни звезди.

Направи впечатление, че Сашо Томов, който часове преди церемонията бе оправдан от Софийския градски съд за източване на ЦСКА и "Кремиковци", бе в приповдигнато настроение. Босът на "армейците" обикаляше Концертна зала на Военния клуб и прегръщаше и целуваше всеки, който му се изпречи на пътя. Щастието на Томов не бе помрачено дори от това, че играчи на ЦСКА не получиха никакво отличие на събитието. Компания на силния човек на "Армията" правеха помощник-треньорът на "червените" Анатоли Нанков и членът на УС Иво Котев. Триото се изстреля в неизвестна посока веднага след края на церемонията, вероятно за да празнуват съдебната победа на червения бос. 

Президентът на "Локомотив" (София) Николай Гигов се бе усамотил в ъгъла на залата и единственият, с когото си говореше, бе бившият шеф на "Литекс" и "Спортист" (Своге) Ангел Бончев.

Босът на получилия най-много отличия на церемонията "Лудогорец" Кирил Домусчиев също бе изключително радостен. По средата на церемонията шефът на разградчани не се стърпя, скочи и разцелува Моци, Дяков и Владо Стоянов.

Фурор в залата с изказването си, след като получи приз, направи младият талант на "Левски" Божо Краев. Той явно забрави предварително заучената си реч и успя да разведри обстановката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай