Вторник,

Висшата лига рестартира с нови правила

От: Пламен Вълков -
Висшата лига рестартира с нови правила
A
A
A

Във вторник вечер ръководството на Премиършип е изпратило първата версия на разпоредбите за стадионите до клубовете от английския елит, които ще трябва да се съобразят с тях при подновяването на шампионата по-късно този месец.

Те са свързани най-вече с броя на хора, които ще имат право да присъстват на всеки двубой като той ще бъде около 300 души. Всеки отбор ще има право на 20 футболисти на място (17 в групата и трима изчакващи по спешност. Само 12 пък могат да бъдат част от треньорския и медицинския щаб. По трибуните ще има място и за 10 души от ръководството на всеки отбор.

Планът включва използването на VAR, но от отделни стаи в базата в Стокли Парк. Пресконференциите преди и след мачовете пък ще бъдат онлайн.

Важна част от минимизирането на броя хора на стадиона е свързано и с журналистите. Телевизията, предаваща двубоя, ще има право на 98 души на стадиона и 75 извън него. По принцип бройката е още по-голяма.

Максимум 25 пишещи журналисти и 15 радио коментатори ще могат да заемат своите места, но по четирите от тях ще бъдат от медийния екип на всеки от клубовете. 23 служители на Премиършип и 15 международни коментатори ще допълнат медийната бройка.

Освен това ще има четирима допинг ченгета плюс до 6 съперникови скаути – по един от следващите три съперници на двата играещи отбора.

Висшата лига рестартира на 17 юни


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички