Висшата лига рестартира с нови правила

До 300 души ще могат да гледат мачовете наживо, пресконференциите ще са онлайн

Висшата лига рестартира с нови правила | StandartNews.com

Във вторник вечер ръководството на Премиършип е изпратило първата версия на разпоредбите за стадионите до клубовете от английския елит, които ще трябва да се съобразят с тях при подновяването на шампионата по-късно този месец.

Те са свързани най-вече с броя на хора, които ще имат право да присъстват на всеки двубой като той ще бъде около 300 души. Всеки отбор ще има право на 20 футболисти на място (17 в групата и трима изчакващи по спешност. Само 12 пък могат да бъдат част от треньорския и медицинския щаб. По трибуните ще има място и за 10 души от ръководството на всеки отбор.

Планът включва използването на VAR, но от отделни стаи в базата в Стокли Парк. Пресконференциите преди и след мачовете пък ще бъдат онлайн.

Важна част от минимизирането на броя хора на стадиона е свързано и с журналистите. Телевизията, предаваща двубоя, ще има право на 98 души на стадиона и 75 извън него. По принцип бройката е още по-голяма.

Максимум 25 пишещи журналисти и 15 радио коментатори ще могат да заемат своите места, но по четирите от тях ще бъдат от медийния екип на всеки от клубовете. 23 служители на Премиършип и 15 международни коментатори ще допълнат медийната бройка.

Освен това ще има четирима допинг ченгета плюс до 6 съперникови скаути – по един от следващите три съперници на двата играещи отбора.

Висшата лига рестартира на 17 юни

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай