Важна победа за националите над Малта

Важна победа за националите над Малта | StandartNews.com

Важна победа за националите по футбол. Момчетата на Ивайло Петев победиха Малта с 1:0. Двубоят, който върна "лъвовете" в битката за третото място, се игра пред близо 5 000 зрители и бе от Група Н на квалификациите за Евро 2016.

Илиян Мицански пропусна да се разпише от дузпа в добавеното продължение на първото полувреме. Топката попадна встрани от десния стълб на вратата на Джъстин Хейбър.

Голът за България дойде през второто полувреме - в 56-ата минута. Йордан Минев насочи с глава топката към наказателното поле на Малта, там Станислав Манолев продължи към Ивелин Попов и той от воле я запрати към вратата. 

Станислав Манолев уцели греда в добавеното продължение на редовното време.

България и Малта играха един срещу друг за 11-ти път. Това е първа победа за националния селекционер Ивайло Петев, който избра същите 11 играчи за титуляри, които стартираха при контролата срещу Турция. Днес вратарят Божидар Митрев направи официален дебют с националната фланелка.

Страната ни събра актив от 8 точки и е на четвъртото място в класирането, докато Малта е на последна позиция. 

В другите мачове от групата Норвегия завърши 0:0 при домакинството си на Азербайджан. Хърватия пък приключи при резултат 1:1 срещу Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай