Цвети Пиронкова пропуска "Фед къп"

Цвети Пиронкова пропуска "Фед къп" | StandartNews.com

Будапеща. Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова отпадна от състава на България за двубоите от 1-ва група на Евро-африканската зона на турнира "Фед Къп", който ще се проведе от 4 до 9 февруари в Будапеща. Турнира ще пропусне и Диа Евтимова.

Причината за това са контузии, съобщи официалният сайт на БФ Тенис. Шампионката ни от Сидни Пиронкова не успя да се възстанови навреме за турнира заради травмата в бедрото, която я мъчеше още на Откритото първенство на Австралия. Евтимова пък се контузи миналата седмица на турнира в Дейтона Бийч (САЩ) и в момента има болки при стъпване.

"Много съжалявам за Цвети, винаги е била на линия за България. Искам да й благодаря за досегашното представяне и да пожелая на нея и на Диа бързо възстановяване. В тяхно отсъствие ще повикам Изабелла Шиникова и Борислава Ботушарова. В създалата се нова ситуация давам път на младите - в отбора е и Виктория Томова, а първа ракета е Елица Костова. Въпреки всичко съм позитивно настроена. Заминаваме за Унгария със задача да запишем поне една победа и да останем в групата. Дай боже да направим и нещо повече", заяви капитанът на отбора Дора Рангелова.

Цветана Пиронкова дебютира за България на 23 април 2003 година срещу отбора на Югославия в Ещорил. Оттогава пловдивчанката не беше пропускала двубой за "Фед къп". Тя има 50 мача в турнира и е записала 26 победи в тях. Националният отбор е в група "D" в Будапеща заедно със съставите на Беларус, Португалия и Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай