ЦСКА все пак се спасява продажба на акции

ЦСКА все пак се спасява продажба на акции | StandartNews.com

София. Общото събрание на ЦСКА реши отново да пусне в продажба 3 млн. акции, след като първият опит за такова набиране на средства за клуба се провали.

Този път обаче няма минимален праг, тъй като само преди дни главният акционер в ЦСКА и председател на Надзорния съвет на клуба - Александър Томов, купи 1 409 210 акции на ЦСКА и запълни капитала в пълния размер от 6 500 000 акции.

Това означава, че независимо колко акции от новия опит за първична емисия бъдат продадени, тя ще бъде успешна

Томов заяви след днешното общо събрание, че няма да има промяна на цената на акциите за втората кампания по продажбата им.

Очакваше се тя да бъде променена на 1 или 2 лева.

"Уточнихме вече детайлите по кампанията по продажбата на акции. Няма да има промени в сравнение с миналото IPO. Цената на една акция най-вероятно ще остане три лева. "Елана" отново ще бъде посредник в сделката. Тя ще има правото да сключи сделки с банките, които ще отговарят за продажбата на акции. Сектор "Г" пък се финансира изцяло от клуба", каза Томов.

Очаква се одобрението на Комисията за финансов надзор.

"Отдъхнахме си малко след продажбата на Чочев и бъдещата такава на Мболи. В началото на другата седмица ще публикуваме всички задължения, които сме изплатили по мониторинга. Имало е играчи, които за четири мача са получили шестцифрени суми. Намалили сме в пъти дълговете на онези предишните", заяви още Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай