Триумф за Десподов в Гърция! Най-добрият БГ футболист ликува

Нападателят отбеляза 8-ия си шампионатен гол от началото на сезона

Триумф за Десподов в Гърция! Най-добрият БГ футболист ликува | StandartNews.com

Източник: БТА

Отборът на ПАОК победи Панатинайкос с 2:1 в мач от 20-ия кръг на гръцката Суперлига. Българският национал Кирил Десподов отбеляза и двете попадения за победителите.

Възпитаниците на Разван Луческу бяха по-активни в преден план. Попадение с глава на Константинос Кулиеракис в 38-ата минута бе отменено поради засада. Пет минути по-късно обаче домакините поведоха на стадион "Тумба" в Солун. Кирил Десподов бе изведен сам срещу вратаря и с плътен удар откри резултата.

След почивката гостите получиха дузпа след намесата на ВАР за нарушение в наказателното поле срещу Анастасиос Бакасетас. Именно полузащитникът изравни резултата с точно изпълнение.

Играчите в черно-бяло се опитаха мигновено да възобновят аванса си, но гол на Томас Мург бе отменен заради засада.

Българският национал обаче имаше последната дума в срещата и донесе трите точки на тима си. В 56-ата минута той се озова непокрит в наказателното поле и с хладнокръвно изпълнение оформи крайния резултат.

Нападателят отбеляза 8-ия си шампионатен гол от началото на сезона. Офанзивният футболист бележи във втори пореден мач, след като се разписа и при успеха над Волос.

ПАОК се изкачи на върха в класирането с актив от 47 точки. Панатинайкос остава на 3-ата позиция в подреждането с 44 пункта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай