Тържествено закриха Олимпийските игрите в Сочи

Тържествено закриха Олимпийските игрите в Сочи | StandartNews.com

Сочи. С пищна церемония преди броени минути президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах обяви 22-рите Зимни олимпийски игри в Сочи за закрити. Над 40 000 зрители аплодираха на стадион "Фишт".

 

Тя бе открита с химна на Русия и бе посветена изцяло на руската култура. Организаторите на церемонията по закриване на 22-те зимни олимпийски игри в Сочи проявиха чувство за самоирония в откриващия акт, като артистите, които оформиха петте олимпийски кръг, пресъздадоха гафа от откриващата церемония, когато петият кръг не се разтвори. Все пак изпълнението завърши с разтваряне на всички пет кръга, след което бяха представени и високопоставените гости - президента на Русия Владимир Путин, този на МОК Томас Бах и неговия предшественик Жак Рох.

 

Първи своето знаме изведоха състезателите на Русия, победители в класирането по медали. Домакините бяха решили всички техни шампиони заедно да носят руския флаг под възторженото приветствие на публиката на Олимпийския стадион. След това започна Парадът на спортистите. Отборите винаги излизат събрани заедно по идеята на един студент от Мелбърн, който пише писмо до Международния олимпийски комитет с предложение за "обединение на нациите" по този начин. Никола Чонгаров бе знаменосец на България по време на Парада на спортистите.

 

Маестро Валери Георгиев дирижира детския хор, който изпълни химна на Руската федерация, докато знамето на Русия и това на Олимпийското движение бяха издигнати.

 

На стадион "Фишт" имаше и изпълнение на корейски артисти, като препратка към следващите Зимни олимпийски игри, които ще се проведат в Пьончан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай