СК "ДЕМА" рестартира националната тенис верига 17+

Първият турнир ще се проведе на 12-13 юни

СК "ДЕМА" рестартира националната тенис верига 17+ | StandartNews.com

След пауза от една година, с нов партньор и с нови тенис емоции се завръща, националната тенис верига 17+. Първият турнир ще се проведе на кортовете на СК “ДЕМА“ на 12 – 13 юни.

Вторият е предвиден през м. септември отново в СК "Дема, като организаторите планират да добавят и трети, за когото ще стане явно в следващите седмици.

Националната тенис верига 17+ цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ.

 

Целевата възрастова група са лица, навършващи 17 години, без ограничение за горна граница. Основната цел е да се възстановят и запазят като редовно практикуващи тенис голяма група от тенисисти, чиято подготовка е отнела години в усилията на много хора (състезатели, треньори и родители), но вече не е насочена към професионален тенис по редица причини (обучение във ВУЗ, работа в области извън спорта, непоносимост към високи натоварвания, липса на качества и др.).

Всеки един от турнирите ще включва състезания единично и на двойки. Загубилите в първия си мач поединично ще участват в утешителен турнир, така че всеки участник да изиграе най-малко два мача. На двойки ще се играе по системата на директна елиминация. Форматът на срещите зависи от броя на участниците и ще бъде определян на място според големината на схемата.

Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и др., навършващи най-малко 17 г. в годината на участието си (за 2021 г. - родени през. 2004 г и преди това.), които нямат класиране в световната ранглиста на АТП на сингъл към момента на турнира и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично към момента на тегленето на жребия. Картотека към БФТ не е задължителна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай