Шиков и Глушкова са №1 в детския "Мастърс"

Турнирът с подкрепата на "Стандарт" събра в СК "ДЕМА" елита при най-малките тенисисти

Шиков и Глушкова са №1 в детския "Мастърс" | StandartNews.com

Калоян Шиков (ТК "Ямбол 2005", гр.Ямбол) и Андрея Глушкова (ТК "ДЕМА", гр.София) спечелиха първите места на Мастърс турнир за момчета и момичета до 10 годишна възраст. Надпреварата от календара на БФТенис се проведе на кортовете на СК "ДЕМА" в София с подкрепата на турнира "Лидерите" на "Стандарт".

В турнира участваха 16 момчета и 16 момичета. Първоначално те бяха разпределени в групи от по 4 състезатели и играха по системата "всеки срещу всеки". Първият и вторият в класирането на групите образуваха първа осмица, в която се игра по усъвършенствана схема до пълно разпределение на местата. По същия начин третият и четвъртият в класирането на групите играха за местата от 9-о до 16-о.

Изключително оспорвани и драматични бяха финалите и при момчетата и при момичета.

При момчетата Калоян Шиков (ТК "Ямбол 2005", гр.Ямбол) направи обрат и победи с 1-4, 4-1, 12-10 Владимир Цонков (ТК "1882", гр.София). В спор за третото място Борис Бонев (ТК "Малееви", гр.София) се наложи с 6-4 над Виктор Атанасов (ТК "Осогово Елит", гр.Кюстендил).

При момичетата Андрея Глушкова (ТК "Дема", гр.София) победи във финала с 4-0, 1-4, 12-10 Рая Стайкова (ТК "Свиленград", гр.Свиленград). В мач за третото място Александра Антонова (ТК "Русе", гр.Русе) се наложи с 6-1 над Михаела Бобева (ТК "Черноморец", гр.Бургас).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай