Шифрин с победа №44 в Световната купа

Американката спечели слалома в Леви

Шифрин с победа №44 в Световната купа | StandartNews.com

Носителката на Световната купа в алпийските ски Микаела Шифрин спечели първия слалом за сезона, който се проведе в Леви (Финл). На пистата "Леви блек" американката даде общо време от двата манша от 1:32,61 мин. Втора е миналогодишната победителка Петра Влъхова (Слвк) с 1:33,19 мин, а трета е Бернадете Шилд (Ав) с 1:33,40 мин. Първият манш започна с 45 минути закъснение заради силния вятър на старта. Поради това от ФИС решиха да свалят старта на резервната височина.

За Шифрин това бе победа №44 за световната купа от които 33 вече са в слалома. Само за последните 30 слалома американката има впечатляващите 23 успеха.  "Имаше момент в който малко се позиплаших във втория манш, но след като видях, че съм първа на финала вече мога да се радвам, коментира след състезанието Шифрин. С третата си победа в Леви американката изравни рекорда по успехи в Лапландия на Мария Рийш (Гер).

На 18 ноември от 11,15 ч (б.в.) е първия манш на слалома при мъжете в Леви. Вторият е от 14,15 ч. България ще бъде представена от водещия ни алпийец Алберт Попов. Всички стартове от алпийските ски и този сезон се излъчват само от Евроспорт. Утре

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай