Шампиони по стрелба: В палеозоя сме

Валери Григоров и Мария Гроздева

Шампиони по стрелба: В палеозоя сме | StandartNews.com

Ние сме единственият спорт без национална база. Чудим се къде да се сврем. Ако не е добрата воля на МВР и стрелбището "Гео Милев", приключваме. Дано някой ни чуе и ни помогне, споделиха треньорите на европейския шампион Антон Ризов и европейската вицешампионка Антоанета Бонева Веселин Петков и Христо Маринов.

Спортната стрелба сътвори чудо с двата медала от шампионата на Стария континент в Холандия, като се знае за окаяните условия на работа. "Като в палеозоя сме. Стреляме с хартиени мишени. Дори части за машинките ни вече не се намират. Толкова са стари. Това го няма в цял свят. Нямаме бъдеще, ако този проблем най-накрая не намери разрешение", сподели наставникът на Мария Гроздева Валери Григоров.

Електронни мишени от спортното министерство са закупени отдавна, но бившата федерация, чийто лиценз е отнет, продължава да ги държи на склад. Шефът на бившата централа Камен Шишманов отказва всякакви преговори. "Подготвили сме юридическо становище по въпроса. Нормално е държавата да провери дали мишените се използват по предназначение, т.е. за спортна дейност", допълни Григоров. По критериите за категоризация стрелбата е във втора група, защото БСС няма 50 клуба.

"Няма да създаваме кухи клубове. При нас това е невъзможно, защото имаме специфика, която изисква СОТ, съхранение на оръжие, дори охранители", категорични са от ръководството на съюза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай