Сблъсъкът на титаните на стадиона в Пловдив завърши наравно

Сблъсъкът на титаните на стадиона в Пловдив завърши наравно | StandartNews.com

Пловдив. „Локомотив" - Пд и „Ботев" - Пд завършиха с равенство мача си от 94-я кръг на А футболна група на пловдивския стадион „Лаута". Дербито приключи с резултат от 0:0, като и двата отбора са с равен актив точки – по 38. Така „Ботев" не успя да сложи край на почти 20-годишната тенденция да приключва или равен, или със загуба мачовете си с градския съперник.

Отборите играха при трудни условия с лош терен и силен вятър. Липсваха и стопроцентовите шансове за гол, макар и да имаше някои опасни ситуации пред двамата вратари.

Така Ботев се върна в Топ 3 на шампионата, но изоставайки на девет точки от лидера Лудогорец и на осем от втория Литекс. Локомотив (Пд) е вече четвърти, докато Левски и ЦСКА допълват първата шестица. Черно море е седми.

Като зрител на стадиона се появи Валери Божинов, който отрече слуховете, че ще играе за български отбори и обяви че възнамерява да се пробва в чужбина.

Преди мача привържениците на Локомотив и Ботев стигнаха до масов бой. Големи групи феновете на двата отбора влязоха в ръкопашна схватка, а в битката бяха включени камъни, бомби и други подръчни материали. Арена на побоищата бе Аграрният университет.

Наложи се полицията да използва палки срещу запалянковците, за да въдвори ред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай