Руски треньори поемат биатлонистите

Заради пандемията от коронавирус националите започват подготовка със закъснение

Руски треньори поемат биатлонистите | StandartNews.com

Пандемията от коронавирус е причина националите по биатлон да започнат тренировки със закъснение. Това обяви президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска на пресконфренция днес.
Днес Управителният съвет на централата ще проведе заседание, на което ще бъдат обсъдени плановете за подготовка.
"По принцип планирахме да стартираме на 20 май, въпреки че сме започвали и по-късно. За ноември е планирано първото състезание за Световната купа, така че трябва да сме готови. Но никой още нищо не знае заради кризата с коронавируса", каза олимпийската шампионка от Нагано 98 Дафовска.
Двама нови руски треньори би трябвало да започнат подготовка с мъжкия отбор, който ще бъде обединен. Все още обаче това не е сигурно заради ограничителните мерки в много страни по света заради кризата. Дафовска обаче отказа да съобщи имена.
"Разговорите са водени и има потвърждение. Мога да кажа само, че са руски треньори. Един старши треньор и един по стрелба. Те ще работят с мъжкия отбор. Идеята е обединение на Красимир Анев с останалите състезатели. При разговорите ми с тях целта не са парите, а да се покажат резултати. Но трябва да сме сигурни, за да обявим имената им", добави олимпийската шампионка и шеф на българската централа.
Дафовска каза още, че жените може да започнат подготовка по-рано от мъжете, а тя ще се води в България. Вариантите са Белмекен, Банско, Самоков и Боровец.

фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай