Рухнахме с 9 души в Ереван

Местните се изгавриха с Ванга, псуваха като хамали

Рухнахме с 9 души в Ереван | StandartNews.com

Ереван. Два нелепи червени картона закопаха мечтите ни за световно първенство. Армения ни удари с 2:1 в Ереван, след като нашите 30 минути играха с двама души по-малко. Николай Бодуров и Светослав Дяков получиха червени картони, което се оказа пагубно. Двамата пропускат и последната среща в групата с Чехия във вторник от 21,15 часа на стадион "Васил Левски". Мачът вероятно ще е за едната чест.

Арменците не успяха да ни катурнат от второто място в класирането, но това можеше да стори Дания. Скандинавците приеха късно снощи Италия, която вече си осигури виза за Бразилия. За Армения се разписаха Арас Йозбилис (45) и Юра Мовсисян (87). Точен за България бе Ивелин Попов (60). Нашите започнаха колебливо, но в 31-ата минута успяха да вкарат гол. Той обаче бе отменен заради засада на Емил Гъргоров. Домакините нанесоха своя удар минута преди почивката. Тромавият Николай Бодуров изпусна Йозбилис и го събори. Реферът Феликс Брих му показа директен червен картон. Потърпевшият не даде шанс на Владимир Стоянов и взриви трибуните.

Нашите реагираха като ужилени и с 10 души тотално смачкаха домакините. Невероятни пропуски направиха Станислав Манолев (на два пъти), Емил Гъргоров и Ивелин Попов.

Все пак в 60-ата минута капитанът ни изравни. Ивелин Попов врътна виртуозен фаул.

Нашите обаче бяха попарени след секунди. Дяков събори нападател и получи втори жълт картон. Интересното е, че Светослав беше изгонен по абсолютно същия сценарий и на първата среща с арменците в София.

Феновете в Ереван не спряха с простотиите. Местните атакуваха с плакати на арменски и английски. "Просто искахме да ви върнем", гласеше един от тях, а на друг Ванга бе изрисувана как пророкува победа за домакините. Скромната българска агитка пък води война с псувни по време на цялата среща.

Към края не издържаха нервите и на футболистите, които се опитаха да повторят боя от София.

Митничарски терор за агитката

Нашите спят на 3400 метра, тешат се със 100 кила вино

След почти тридневна одисея българската агитка, тръгнала с микробус до Ереван, пристигна в арменскта столица около 14,00 ч. Хората на Димитър Ангелов - Дучето изкараха най-кошмарната си нощ на границата с Грузия. Арменски митничари и полицаи размотаваха близо 4 часа българските запалянковци, които бяха и без това гроги от селския път, пълен с всякакви животинки.

"Арменците веднага ни нападнаха с въпроси защо сме им викали "цигани" в София. Какви ли не аргументи извадихме в своя защита, до Яворов стигнахме, но те останаха непреклонни - вината е българска", сподели Дучето по телефона от Ереван, "Накрая се заеха да ни изтръскат здраво. Платихме за микробуса някаква такса от 135 евро. Така и не разбрахме за какво. Предупредиха ни, че на връщане ще ни вземат повече".

Заради забавянето осмината "червени" привърженици трябвало да преспят в нещо като хотел на пропускателния пункт. "Той е на 3400 метра височина, наоколо няма нищо. Пасяха само три крави", обясни още Дучето. Българите обаче си изкарали добре, защото грузинските им приятели от агитката на "Динамо" ги изпроводили със 100 кила отлично вино. Групата на Дучето няма проблеми и с изхранването, тъй като по пътя местните селяни продават изключително евтини плодове, зеленчуци, сирена и какво ли не още. "Те не са враждебни, от микробуса ни се вее български флаг, скандираме, никой не се заяжда с нас", уточни Ангелов.

В самия Ереван скромната, но храбра агитка трябваше да се събере с привърженици на "Ботев" и на "Берое". Последните пътуваха с коли до Истанбул, но после хванаха самолет.

Барети пазеха отбора

от пристигането му в Еверан до приключването на мача. Десет души от местен спецотряд патрулираха извънредно, след като българите бяха посрещнати с обиди и средни пръсти на летището. На тренировката преди двубоя нямаше никакви проблеми. Автобусът беше ескортиран от патрулка до стадиона и обратно.

По информация на "Стандарт" от БФС са сезирали Интерпол още преди заминаването на отбора. Ден преди да се качи тимът на самолета, шефът на БФС Борислав Михайлов се похвали, че са взети всички мерки. В петък обаче станя ясно, че наши спецченгета не са пътували с националите. Затова се е наложило местни полицаи да бдят постоянно.

Стенли подкрепи отбора

използвайки личния си профил в Туитър. Бившият капитан на националите пожела успех на Любо Пенев и компания пред мача в Ереван. "Успех на Българския Национален отбор довечера! С вас сме момчета!", написа в социалната мрежа Стенли.

Именно Петров бе последният капитан на България, който изведе отбора във финали на голямо първенство. Стенли носеше лентата в Португалия по време на Евро 2004.

Бирфестът на ЦСКА също подкрепи националите. На "Армията" издигнаха спешно видеостена, за да следят на бира и мръвка събитията в Ереван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай