Рома би, но не довърши Порто (ВИДЕО)

"Вълците" взеха преднина от 2:1 в Рим

Рома би, но не довърши Порто (ВИДЕО) | StandartNews.com

Рома удари с 2:1 при домакинството на Порто, на „Олимпико“, в първия осминафинален мач от Шампионската лига. В герой за „джалоросите“ се превърна Николо Дзаниоло, който отбеляза и двете попадения. Порто все пак запази своите шансове за реванша на „До Драгао“ с гол на Адриан Лопес.

Рома може да съжалява повече, че не постигна по-убедителен успех и не взе по-добра преднина преди ответната среща. Италианският отбор създаде по-опасните положения, но Икер Касияс се намеси на няколко пъти решаващо. Икер Касияс записа своя мач номер 174 в Шампионска лига. 

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Емилиано Сала, който загина над ламанша. През първото полвреме двата отбора се надлъгваха и до голове не се стигна.

Далеч по-интересно бе второто полвреме. Рома поведе в 70-та минута, когато Стефан Ел Шаарауи подаде към Един Джеко, който продължи към Николо Дзаниоло, а той с много премерен удар вкара топката в десния ъгъл на вратата на Икер Касияс. Шест минти по-късно 

Дзаниоло отбеляза втори гол. Един Джеко отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Порто, а топката срещна десния стълб на вратата на Икер Касияс. След това отбитата топка попадна в Николо Дзаниоло, който не пропусна да вкара в опразнената врата. 

Порто бързо успя да намали своето изоставане. В 79-та минута Адриан Лопес бе изведен зад отбраната на Рома, след което върна към Тикиньо Соареш. Соареш се опита да стреля, но вместо това се получи страхотен извеждащ пас към Адриан, който след това прати топката във вратата на Антонио Миранте. 

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай