Рафа проговори след победата над Ноле, готов ли е за полуфинала

Надал спечели 59-ия мач между двамата в четири сета, за да си отмъсти за загубата на полуфиналите преди година

Рафа проговори след победата над Ноле, готов ли е за полуфинала | StandartNews.com

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал не скри радостта си след победата над своя голям съперник Новак Джокович в четвъртфиналите на Ролан Гарос. Рафа спечели 59-ия мач между двамата в четири сета, за да си отмъсти за загубата на полуфиналите преди година.

"След края бях емоционален, защото последните три месеца и половина не бяха лесни за мен. Не искам да говоря за всички неща, през които преминах, но това не беше приятен период. Всичко това прави този мач още по-специален, без съмнение. Все още играя тенис именно заради такива вечери. Но все пак това е само четвъртфинал. Все още не съм спечелил нищо. Просто си дадох шанс отново да бъда на корта след два дни, да изиграя още един полуфинал на Ролан Гарос. Това означава много за мен", сподели 13-кратният шампион след успеха, цитиран от gol.bg.

Надал изрази увереност, че ще е готов за полуфиналния си сблъсък с Александър Зверев в петък. "Ако не играя добре и загубя този мач, това няма да е заради липса на концентрация. Имам достатъчно опит, аз не съм играч, който отива твърде нагоре или надолу емоционално. Мисля, че съм стабилен емоционално. Знам как работят тези неща", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай