Преместиха първия старт за Световната купа по биатлон

Преместиха първия старт за Световната купа по биатлон | StandartNews.com

Първият старт за Световната купа по биатлон за 2016г. беше преместен. В следствие на топлото време и липсата на сняг по пистите в германския зимен център "Оберхоф", бе взето решение той да бъде оставен на немска земя, но да се проведе в Руполдинг.

Състезанията започват на 8 януари със спринта при мъжете и жените, на 9 януари е преследването, а на 10- масовият старт, съобщава bTV. По този начин и четвъртият и петият кръг за сезона ще се проведат на едно и също място, като редовният етап в курорта започва на 13 януари.

До момента водач в класирането при мъжете с 384 точки е Мартен Фуркад (Франция), следван от неостаряващия Оле Ейнар Бьорндален (Норвегия) с 337 и Симон Шемп (Германия) с 331 точки.

От българите с най-предно класиране е Красимир Анев, който е под номер 29 с 96 точки, а Владимир Илиев е 43-ти с 48 точки.

При жените чехкинята Габриела Солкалова води с 14 точки на Мари Дорен-Абер (Франция). Трета е Франциска Хилдебранд (Германия) с актив от 307 точки. Българките са извън първите 76 класирани състезателки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай