Порто награди Касияс със златен медал

Вратарят благодари от сърце на съотборниците си

Порто награди Касияс със златен медал | StandartNews.com

Испанският вратар Икер Касияс, който се оттегли през февруари тази година, получи златен медал от португалското първенство от своя клуб Порто. Касияс се похвали с отличието в Instagram. 

Касияс играе за Порто от 2015 г. На 1 май 2019 г. вратарят бе хоспитализиран след сърдечен удар получен по време на тренировката на Порто. Той бе изписан от болницата шест дни по-късно, след което не е участвал в официални срещи.

"Нямам думи, за да благодаря на всички колеги за този медал. Разбира се, на първо място, благодаря на треньорския щаб. Този жест от тяхна страна е много важен за мен", написа 39-годишният Касияс.

През този сезон Порто успя да си осигури шампионската титла предсрочно (два кръга преди края). Клубът стана шампион на Португалия за 29-и път.

Преди да играе за Порто, Касияс пази 16 години вратата на Реал Мадрид, от чиято школа е. Като част от Реал Мадрид той стана петкратен шампион на Испания, двукратен носител на Испанска купа, четирикратен носител на испанската Суперкупа, трикратен победител в Шампионската лига, двукратен победител в Суперкупата на УЕФА, шампио в Световното клубно първенство. Играейки за Порто, испанецът стана шампион на Португалия през сезон 2017/18 и спечели Суперкупата на страната. Като част от испанския национален отбор Касияс печели световното първенство (2010 г.) и два пъти става европейски шампион (2008, 2012 г.).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай