Плашат Томов със стик за голф (ОБЗОР)

Плашат Томов със стик за голф (ОБЗОР) | StandartNews.com

6,5 млн. лева провалиха сделката за ЦСКА

Апокалипсис сега отново се стартира на "Армията". Така описаха положението феновете на тима, които се изсипаха в "Борисовата градина", притеснени за бъдещето на ЦСКА. Около 11,00 часа над "червените" надвиснаха тъмни облаци. Бизнесмените Петър Манджуков и Юлиян Инджов обявиха в декларация, че се отказват от клуба.

"Не е сериозно да продължаваме преговорите, без да се знае цялата истина за финансовото състояние. В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена само финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения", обявиха те. Това припомни на запалянковците за кошмарното лято на 2008 г., когато загубиха лиценза за Европа. Сега обаче на карта е бъдещето на клуба. Някои от тях веднага се отправиха към "Българска армия", за да научат какво става от Александър Томов, който бе обещал да се появи там. Вместо него към 12,00 часа с мръсна газ пред стадиона пристигна представителят на "Леджеа" за България Георги Георгиев. Той паркира напреки на алеята своя "Опел Зафира", така че никой от шефовете на ЦСКА да не може да припари до офисите. Едрият мъж слезе от колата със стик за голф в ръка и сипейки огън и жупел по адрес на Сашо Томов. "Ще го пребия с този стик. Ще лежи в гипсово корито. Писна ми, на мен и на истинските фенове на ЦСКА тоя да ни клати. На мен ми дължи огромна сума пари, на други хора - също. Всички таксиджии, които са от ЦСКА, след малко също ще дойдат тук и ще окупираме стадиона", викаше гръмогласният Георгиев. Той обаче остана сам. Нито успя да събере люта агитка, нито някой му помогна за блокада. Все пак Томов, явно разбрал за настроенията, се отказа да идва. "Босът каза да ви раздам напечатана позицията на ЦСКА по случая с декларацията на Инджови и Манджукови", обяви момче от пресслужбата на "армейците". Скоро тя се появи на официалната страница на клуба.

"Декларацията на лицата П. Манджуков и Ю. Инджов е достойна за съжаление. Причината е в използването на елементарни лъжи, които лесно могат да бъдат опровергани. Оставаме с впечатлението, че намесата на двамата в делата на ЦСКА, атаката им срещу Стойчо Младенов, както и последните им действия са част от опит армейският клуб да бъде поставен на колене.

"Спомоществователството" на Манджуков и Инджов в края на 2014 година е свързано с принудителен залог на големи пакети акции и с висока лихва от 7 процента", пишеше в комюникето. Последва ново, с което се твърдеше, че двамата бизнесмени лъжат. Те били получили всички видове документи, свързани финансовото състояние и одитите, и заплашиха с компромати бизнесмените. Нещата обаче не спряха до тук. Последва трета вълна на атаката чрез "Фейсбук". Този път тя дойде от самия Александър Томов. "Налице е опит за удар върху ЦСКА с последващо взимане на собствеността и препродажба на клуба на неизвестни за сега собственици. Ако господата Инджов и Манджуков искаха да помогнат на клуба и да станат отговорни мажоритарни собственици, нямаше нужда да правят този цирк с пресконференции, подготовка на документи и ангажиране на адвокати. Искат да не вземем лиценз и да придобият клуба на безценица. При този очевиден заговор съм принуден да се върна и да спася първо лиценза. Заедно с това ще направя необходимото клубът да не попадне в ръцете на лица, които рекетират и търсят да спечелят много пари за сметка на стотици хиляди фенове", написа професорът.

Според запознати обаче зад всичко както винаги стоят пари. При това много - 6,5 млн. лева. Бизнесмените са отказали да покрият дълг към "Лира инвестмънтс" от 4 млн. лева, както и такъв от 500 000 към Томов. Освен това последният е поискал към 2 млн. от Манджуков и Инджов за акциите, които ще останат в него, след като им прехвърли дяловете за дълга от 4 млн.

Футболистите пред бягство

Голяма част от играчите на ЦСКА обмислят да разтрогнат договорите си по вина на клуба, се мълви на "Армията". Става дума най-вече за чужденците. Клубът им виси вече с 2 заплати, премии, проблем са и средствата за лекарства. Контузеният капитан на ЦСКА Вальо Илиев в сряда пристигна пръв в Борисовата градина, но не слезе от бялата си лимузина. "Дано нещата се оправят, но не знам и аз вече. Надявам се ръководителите да проявят разум", каза Вальо пред няколко фенове, с които поговори. в сряда дълго време се мълвеше, че ще има бойкот на тренировката. До такъв не се стигна, но не се знае как ще продължат нещата в следващите дни.

"Няма да има пресконференция. Не са забранявали, но какво да кажем? Ще ви помоля да стоите по-далеч от съблекалнята", обяви един от новите треньори Владимир Манчев. Сашо Борисов пък изгледа отстрани заниманието, въпреки че той ще се води старши на "армейците".

Спокойствие, призова Сектор Г

Запазете спокойствие и не вярвайте на нищо, обявиха тарторите на агитката на ЦСКА с декларация чрез "Фейсбук". "Ситуацията е комплицирана. Положението е изключително сложно, но с информация от първа ръка ви съобщаваме, че причината, за да не се осъществи сделката не е във фамилията Манджукови или настоящите управници на клуба.
Затова нека оставим на мира сегашното ни ръководство, за да може да си свършат работата и да платят сумата за лиценза. След това най-вероятно клубът ще има нови собственици", пише в обръщението.

Това е лихварство, изсъска Младенов

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов не пропусна момента, за да си върне на Петър Манджуков и Юлиян Инджов. Треньорът бе в открит конфликт с фамилия Манджукови от доста време насам, а Инджов стана повод да си тръгне с ултиматума - титла или оставка. Той обвини акционерите, че са виновни за четирите поредни мача без победа и гол. "Истината лъсна. По-скоро отколкото очаквах. От един месец в клуба ни се водеше мащабна кампания за дестабилизирането му. Станахме много неудобни и опасни за някои мощни кръгове из българския футбол, които взеха мерки. Атаката започна още на коледното ни парти. Тогава г-н Петър Манджуков няколко пъти в изказванията си цитира "Лудогорец". Проектът в Разград е много хубав, но се прави с много пари и на чисто. Всички знаят какво заварихме през 2013 г. Бяхме в гроба, станахме и се борихме за титлата. Томов и аз! Не очаквахме обаче приятелски огън. Г-н Манджуков не приложи нищо от модела Разград в ЦСКА. Напротив - превърна се в обикновен лихвар! Любовта към ЦСКА не струва 7 процента", гласи част от декларацията на Стойчо.

Инджов: Фарс, дано да имат план "Б"

Хем продават, хем не, обяви Юлиян Инджов пред bTV малко след като стана ясно, че се оттегля от ЦСКА. "За мен това е фарс. Така тълкувам нещата", продължи бизнесменът. "За съжаление сме принудени да прекратим нашето участие в ЦСКА. Заявявам го и от името на господин Петър Манджуков, неговия син Ивайло и от мое име. Опитахме се да направим каквото е по силите ни, за да придобием необходимата ни информация за финансовия одит на дружеството, но за съжаление не успяхме. Поискахме отчета и баланса за 2014 година. Нямаше такъв. Поне не ни беше представен. Помолихме за документите, които са заверени от одитора на клуба. И такива нямаше. Как да продължим напред, без да знаем върху какво стъпваме. Господин Манджуков дори упражни волята си на член на Надзорния съвет. Същото се отнася и за Ивайло, който е в УС. Очаквам двамата да подадат оставки. Мога да кажа, че ние не сме виновни за това, което се случи", обясни собственикът на строителна фирма.

"Надявам се, че има и план "Б", след като не можа да се случи план "А". Вероятно има и "Ц". Очакваме да видим. Никой не желае ЦСКА да не получи лиценз. Ние най-малко. Често казано не знаем колко са задълженията на ЦСКА. Не можем да встъпим в управлението на едно дружество без да знаем какво ни чака като плащане назад", каза още Инджов. Той бе категоричен, че ще си иска акциите, които му се полагат за дълга, който е дал на Томов. "Идеята е евентуално да ги подаря, ако се появи нов човек. Не искам да ги оставя в ръцете на мажоритарния собственик. Делът ми ще нарасне до 24-25%. Предполагам, че толкова ще има и г-н Манджуков. Не съжаляваме, че сме дали пари на ЦСКА. Аз го направих с удоволствие. Но повече няма да кредитираме под каквато и да е форма мажоритарния собственик", завърши бизнесменът.

Тъпа и гнусна игра, беснее Сашо Тодоров

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров бе единственият ръководен кадър, който се престраши да се яви на "Армията" в сряда. Той пристъпи уплашено към микрофоните, след като видя група от десетина фенове, които се засилиха към него. Видял, че "червените" ултраси идват само за да чуят какво ще каже, той набра скорост. "Много тъпа и гнусна игра на Инджов и Манджуков с тяхната декларация. Не знам защо го правят, след като от 31 март стават мажоритарни собственици при всички положения. Ще реагираме, за да спасим ЦСКА. Нужни са 800 хиляди лева за получаването на лиценза, както и пари за по 2 заплати на играчите. Инджов не ми вдига телефона от 2 дни и ми беше ясно, че това нещо е подготвено", проплака дясната ръка на Сашо Томов. "Имахме план, но като дойде г-н Инджов и каза, че ще помогне, спряхме да работим по него, но сега трябва пак да се върнем на първия вариант. Дълговете на клуба са общо 17 милиона, включително 4 милиона лева са кредитите от "Лира Инвестмънтс" до момента", сподели той. През цялото време докато говореше, той бе обиждан гръмогласно от представителя на "Леджеа" за България - Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай