Осми сме по уговорени мачове

Осми сме по уговорени мачове | StandartNews.com

България е на осмо място в Европа по уговорени мачове. За последните две години и половина в страната ни е имало 35 манипулирани срещи. Това съобщиха от спортната агенция "СпортРадар", предаде БГНЕС.

Спортната агенция анализира стотици двубои в 53 държави. Класацията е направена на базата на проверки в 400 различни международни онлайн букмейкъри в периода юни 2009 г - ноември 2012 г.

Водач по уговорени мачове е Албания с 97 съмнителни срещи. След нея се нареждат Италия със 70 и Молдова с 66. Естония (46), Гърция (45), Русия (42) и Македония (37) са другите страни преди нас в класацията на "СпортРадар".

Подозрения за уговорени мачове у нас има отдавна. През лятото дори УЕФА започна разследване в България. ГДБОП също се занимава с черното тото у нас. Разпитани по темата бяха Борислав Михайлов и Христо Стоичков. Преди два месеца от ГДБОП заявиха, че са намерили конкретни данни за черно тото в България и скоро ще разкрият факти около разследването.

Междувременно срещи на националния ни отбор бяха свързвани с "черното тото". Контролата с Естония, завършила 2:2 бе заличена в резултатите на ФИФА. Наскоро стана ясно, че младежите на Зимбабве нарочно са легнали на българските си връстници в мач в Сливен през 2009 г. и то по нареждане на треньорите си. Зад всички тези двубои по един или друг начин се споменаваше името на Уилсън Раж Перумал от Сингапур. Той е познат като сериозен манипулатор на мачове, а в момента излежава присъда в Унгария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай