Надал излови спящ репортер в Мелбърн

Рафа и Федерер тръгнаха мощно в Австралия

Надал излови спящ репортер в Мелбърн | StandartNews.com

Испанецът Рафаел Надал, който е поставен като номер 2 в схемата на Откритото първенство на Австралия, стартира с трисетов успех. Испанецът се наложи над влезлия с уайлдкард Джеймс Дъкуърт с 6:4, 6:3, 7:5. Въпреки че падна в три сета, 26-годишният австралиец не се даде лесно на величието в тениса и се постара да му направи живота труден. (Най-интересното от мача тук)

Все пак, явно мачът на Рафа не предизвика особен интерес в репортерите. По време на брифингът след мача Надал демонстрира отлично настроение. Рафа забеляза журналист, който е заспал, докато той говореше и се пошегува с него. Реакцията на Рафа предизвика смях сред останалите присъстващи, а той с широка усмивка коментира: "Днес не е интересно". (Вижте видео от случката тук)


Другият голям фаворит в тази част на схемата и шампион от миналата година Роджър Федерер СЪЩО започна успешно. ШвейцарЕЦЪТ победи убедително в три сета Денис Истомин – 6:3, 6:4, 6:4. (Видео от мача вижте тук) Узбекистанецът поднесе една от изненадите на турнира миналата година, когато отстрани във втори кръг защитаващия тогава титлата си Новак Джокович в пет сета, но сега нямаше отговор за отличната игра на неостаряващия носител на 20 титли от Големия шлем. Шесткратният шампион в Мелбърн гони рекордна седма титла в надпреварата и общо юбилейна 100-а в кариерата. В следващия кръг той ще се изправи срещу британския квалификант Даниел Еванс, който постигна трисетов успех над японеца Тацума Ито. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай