Министър Кралев изненада състезателите от купа „България” по ориентиране

Министър Кралев изненада състезателите  от купа „България” по ориентиране | StandartNews.com

Спортният шеф гледа със Сергей Бубка и сър Себастиан Коу лека атлетика в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети 39-ите традиционни Международни състезания по ориентиране за купа „България", които се провеждат в природен парк Златни пясъци край Варна от 16 до 21 юни. Председателят на БФ Ориентиране Атанас Георгиев и организаторите от Спортен клуб „Бегун" – Варна, отбелязаха, че в историята на състезанието, което се провежда у нас от 1977 година, Красен Кралев е първият министър, който го посещава.

Министър Кралев се срещна и със Станимир Беломъжев, който в последните години донесе най-големите успехи за страната ни в ски ориентирането. В състезанията участват близо 1000 спортисти, разделени в 41 групи от 10 годишни до 84. Чужденците гости у нас са 150 от 20 държави, сред които има представители на най-силните страни в света като Швеция, Норвегия, Финландия и Украйна.

Тридневната международна надпревара е част от събитията, с които се отбелязва 60-годишнината на ориентирането във Варна.

Тази вечер министър Кралев ще бъде на трибуните на стадиона в Стара Загора, където стартира шестото Европейско отборно първенство по лека атлетика във втора лига. По-късно той ще даде вечеря за Сергей Бубка и сър Себастиан Коу, кандидати за президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) и официални гости на шампионата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай