Меси: Това е специален момент за мен

Меси: Това е специален момент за мен | StandartNews.com

Суперзвездата на "Барселона" Лионел Меси продължава да записва рекорд след рекорд, печелейки за безпрецедентен пети път в историята на футбола "Златната топка". Аржентинецът не успя да я спечели през последните две години, но тази отново бе избран за номер 1 в света. Преди днешното си отличие, връчено на стилна церемония в Цюрих, Меси получи наградата на ФИФА и списание "Франс футбол" за 2009, 2010, 2011 и 2012 година.

Без съмнение именно Бълхата беше големият фаворит за приза, за който се пребори в конкуренцията на своя съотборник Неймар и големият му съперник през годините - Кристиано Роналдо. Неймар и Меси спечелиха цели пет трофея с Барса през изминалата година - титлата в Испания, Купата на Краля, трофея в Шампионската лига, Суперкупата на Испания и Световното клубно първенство.

Данните от вота сочат, че за Меси са гласували 41,33 процента от участниците в анкетата. Кристиано остава втори с 27,76 процента, а при първата си поява във финалната тройка Неймар получи 7,86 процента.

„Това е много специален момент за мен. В предишните години гледах как Кристиано спечели, сега се връщам тук", каза щастливият Меси на сцената. "Тази награда е има много особено значение за мен. Невероятно е. Още като малък съм мечтал да спечеля много отличия, но не и пет Златни топки. Искам да благодаря на футбола за това, което ми даде – както доброто, така и лошото. Аз се развивам... и не знам какво повече да кажа. Хубава вечер на всички", добави още аржентинецът.

Меси се врече във вярност на "Барса"

Меси се врече във вярност на Барселона, като заяви, че иска да завърши кариерата си при каталунците.

„Моята идея е да завърша футболната си кариера в моя дом, а моят дом е Барселона. Това е мястото, където израснах и постигнах всичко това", коментира Меси, след като получи за пет път Златната топка.

„Футболът е съставен от много завои. Преди една година ние бяхме на път да загубим всичко, а в крайна сметка спечелихме почти всичко. Моето намерение е да завърша кариерата си, където започнах всичко", добави аржентинецът.

„Аз и моето семейство сме щастливи, а това е най-важното. Много съм доволен, че в края на годината клубът постигна големи успехи. Аз не спирам да мисля за футбола. Разбира се, че ще дойде денят, в който ще трябва да спра. Не знам къде ще бъда през следващите 30 години и какво ще се случи. Ще видя какво ще правя, когато прекратя с кариерата си", каза още Лионел Меси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай