Мария Шарапова: С Григор обсъждаме не само тенис

Мария Шарапова: С Григор обсъждаме не само тенис | StandartNews.com

Бризбейн. Руската прима в тениса Мария Шарапова започва новия сезон с мач срещу младата французойка Каролин Гарсия на силния турнир в Бризбейн. За Маша това ще бъде първият ѝ официален двубой от август насам. Гаджето на Гришо пропусна последните няколко месеца от 2013 г. поради контузия в рамото, но на днешната си пресконференция сподели, че вече е напълно възстановена от травмата.

"В момента рамото ми е много добре. По време на почивката между сезоните бях здрава, което е много необичайно за мен, тъй като през последните няколко години винаги имах някакви леки контузии. Може би това се дължи на факта, че си дадох време за почивка, в което успях да се възстановя напълно", сподели Шарапова, която от няколко седмици се подготвя под ръководството на новия си треньор Свен Грьонефелд.

"Смятам, че създадох един много добър екип. Още от момента, в който се отказах от US Open, бях наясно, че ще трябва да си дам известно време, за да успея да се възстановя. По това време не знаех дали това ще отнеме седмица, месец или няколко месеца. Никой не знаеше. Вече бях играла известно време с болки в рамото и за мен беше много важно да си взема почивка", добави Маша, която след това бе попитана дали дава някакви съвети относно играта на своя приятел Григор Димитров.

"На него няма да му хареса този въпрос (смее се). Била съм на тура по-дълго време от него, но той се занимава с този спорт още от дете. Може би дори знае какво да прави на корта по-добре от мен. Разбира се, двамата имаме много общи интереси, най-големият от които е именно тениса, но в живота има и много други неща за обсъждане, а не само форхенди, бекхенди, кордажи и ракети", завърши рускинята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай