Лудогорец премина с лекота през Витоша

За две минути шампионите убиха интригата в срещата

Лудогорец премина с лекота през Витоша | StandartNews.com

Лудогорец преодоля Витоша (Бистрица) с лекота. В мач от 17-ия кръг на Първа лига шампионите се наложиха с категоричното 3:0. Първото попадение реализира Вандерсон в 13-ата минута, а две по-късно Лукас Саша уби интригата в срещата. В 81-ата минута Якуб Шверчок оформи крайния резултат и така "орлите" дръпнаха с 4 точки пред ЦСКА-София, които след минути излизат срешу Славия. 

 Домакините доминираха през цялото време на двубоя и не оставиха никакъв шанс на "тигрите", които трудно стигаха до положения. Още в 13-ата разградчани поведоха. Скюлед разбъркване в наказателното поле Вандерсон се оказа най-съобразителен и с техничен удар по земя вкара за 1:0. 

Само 120 секунди по-късно и шампионите вече водеха с 2:0. След центриране от корнер, Недялков игра с глава и отклони към Лукас Саша, бразилецът на свой ред не се поколеба и вкара кълбото за втори път в мрежата на гостите. До почивката играчите на Антони Здравков имаха изгодни положения, но късметът бе на страната на Витоша и до повече попадения не се стигна.

Втората част беше едно към едно с първата. В 50-ата минута обаче Витоша имаше шанс да върне интригата, но Четин Садула шутира много слабо и Броун улови. Малко по-късно Кешерю се озова на удобна позиция и майсторски се опита да прехвърли Георгиев, но топката мина на сантиметри от левия стълб. Лудогорец съвсем логично стигна до трето попадение. В 81-ата минута Марселиньо отправи силен шут от границата на наказателното поле, но Георгиев изби, топката попадна в Шверчок, който направи 3:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай