"Локо" (Сф) аут от елита, Гигов се маха

"Локо" (Сф) аут от елита, Гигов се маха | StandartNews.com

Ново 20

Изпълкомът на БФС ще вземе тежките решения за ЦСКА и "Локо" в понеделник, твърди "Gong.bg". Заседанието бе планирано за вторник, а после бе преместено за днес. Но и това не се оказа окончателно. На сбирката ще бъде приета наредбата за новото първенство. Жребият за елита пък ще се състои във вторник. През новото първенство "А" група ще има 10 отбора. Те ще изиграят 36 кръга, като се срещат по 4 пъти.

"Локо" (Сф) скоро може да се разпадне. За "червено-черните" няма да бъде направен компромис от БФС и са аут от "А" група, научи "Стандарт" от сигурни източници. "Железничарите" са изпратили молба с платежно нареждане от 20 хиляди лева към частен съдебен изпълнител, който работи за НАП. В нея обаче липсват документи за постигнато споразумение за разсрочване с агенцията. Явно "Локо" (Сф) вече са наясно със съдбата си и дори отложиха предвидения първи лагер във Велинград.

Футболистите пък се ослушват за оферти от нови клубове, където да продължат кариерите си. "Стандарт" разбра още, че президентът Николай Гигов е взел решение да преустанови финансирането на тима, в която и да е дивизия. Бизнесменът обаче няма да се оттегли от футбола, както се говори. Той има идея да поеме издръжката на "Ботев" (Пд). Пловдивчани са в трескаво търсене на човек, който да вади пачки и да дострои стадион "Христо Ботев". Именно заради това подобен сценарий би бил приет радушно от "бултрасите". Резервен вариант за Николай Гигов е да се наеме с другия пловдивски отбор - "Локо". Преди около 20 години точно Гигов бе президент на "Лаута".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай