Льоб взе петия етап от рали "Дакар"

Насер Ал-Атия продължава да воид в генералното класиране при автомобилистиет

Льоб взе петия етап от рали "Дакар" | StandartNews.com

Французинът Себастиан Льоб спечели петия етап при автомобилистите на рали "Дакар". Състезателят на "Пежо" изпревари с 10 мин. Насер Ал-Атия (Катар) с "Тойота", а трати се нареди Нани Рома с Мини. Испанецът е на над 24 минути зад победителя. 

"Не допуснахме никакви грешки и имахме един перфектен ден", заяви Льоб след финала. В генералното класиране води Насер Ал-Атия, който увеличи преднината си на върха на 24 минути пред Стефан Петерханзел (Франция), който остана на четвърта позиция в петия етап на надпреварата. Трасето беше намалено със 100 километра заради мъглата, която допълнително затрудни състезателите. 

При мотоциклетистите първи е британецът Сам Съндърланд с КТМ. На втора позиция в етапа остана французинът Хавиер де Султре с "Ямаха". Начело в генералното класиране е американецът Рики Брарец с "Хонда" с преднина от 59 секунди пред Сам Съндърланд.

Първи при Камионите е руснакът Едуард Николаев с "Камаз", който води и в генералното класиране в състезанието.

При АТВ-четириколките вицешампионът от миналия сезон Николас Кавилясо с "Ямаха" записа четвъртия си етапен успех и също е лидер в генералното подреждане. В категорията на бъгитата победител е Родриго Пиасоли (Чили) с "Кан-Ам", който води и в класирането след петия етап от състезанието.  

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай