Левски отбеляза годишнината на Гунди

Левски отбеляза годишнината на Гунди | StandartNews.com

София. ПФК Левски почете 70-годишнината от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов.

Ръководството на клуба, спортно-техническия щаб, футболистите, служители, приятели, близки и привърженици поднесоха венец и цветя на паметника на Гунди пред сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

На 4 май се навършват 70 години от рождението на гениалния футболист Георги Аспарухов-Гунди. Той беше и явление в българския обществен живот. Със своите човешки качества, невероятна обаятелност и красота, скромност, финес, благородство, трудолюбие, патриотизъм и мъжество той ще остане завинаги един от най-именитите българи.

Ако на времето имаше свободни избори за държавен глава той щеше да стане президент, пише официалният уебсайт на Левски.

"Аспарухов е център-нападателят на моите мечти", възкликна треньорът на миланския колос Нерео Роко. След два гола забити по невероятен начин във вратата на Бенфика Лисабон е изпратен с шпалир от Еузебио, Торес, Симоес, Колуна, Жермано и унгарския наставник Бела Гутман.

За една минута с два гола нокаутира белгийците във Флоренция, за да ни изпрати на световното в Англия, където се разписа срещу Унгария, което вече бе сторил едва 19 годишен на световното в Чили. Голът му на "Уембли" срещу Англия обиколи световния видеобмен като шедьовър, а Боби Мур го определи като достоен за всеки учебник по футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай