"Левски" с исторически рекорд. Клубът ликува

Прави нещо, което не се е случвало от 16 години

"Левски" с исторически рекорд. Клубът ликува | StandartNews.com

„Левски” е напът да направи исторически за клуба рекорд по приходи от продажба на футболисти. Ако очакваната сделка за трансфер на Уелтън в японския Гамба Осака бъде финализирана успешно, то на „Герена“ ще се похвалят, че през тази зима в касата им са влезли близо 12 милиона лева, предаде gong.bg.

До момента „сините“ прибраха 5,6 милиона лева от сделките за Роналдо (Ростов), Дарлан (Ухан Три Таунс) и Жереми Петрис (Шарлероа). "Левски" очаква поне 3 милиона евро (6 милиона лева) за Уелтън. Така приходите на „Герена“ от продажба на футболисти само в рамките на зимния трансферен прозорец ще доближат 12 милиона.

Последният силен трансферен период на "Левски" е през 2006-08 г., когато „сините“ правят в пробив в Купата на УЕФА и се превръщат в първия български отбор, влязъл в групите на Шампионската лига. Тогава Валери Домовчийски и Ричард Еромоигбе бяха продадени за по един милион евро на Херта (Берлин) и руския Химки.

Освен това Левски все пари и за Димитър Телкийски (Апоел Тел Авив), Елин Топузаков (Апоел Тел Авив), Христо Йовов (Арис Лимасол), Седрик Бардон (Бней Йехуда) и Екундайо Джайеоба (Макаби Херцлия).

В посочения успешен период треньор на Левски бе Станимир Стоилов, който привлече на "Герена" Жереми Петрис, Уелтън и Роналдо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи