Левскари и полиция се топят за боя (ОБЗОР)

Левскари и полиция се топят за боя (ОБЗОР) | StandartNews.com

Прегръдки за сбогом със Стойчо, Люпко поема от вторник

8 ранени полицаи, а двама от тях са в болница с комоцио, както и девет арестувани привърженици на "Левски" и един ранен фен. Това е равносметката от мелето, което се заформи край оградата на стадион "Христо Ботев" в първите минути на мача "Пирин" - "Левски".

"Сините" взеха ценно 1:0 над "орлетата". Авторът на победното попадение Александър Александров не довърши мача заради червен картон. Според полицията скандалите са започнали, след като фенове на "сините" закъснели за мача и останали без билети. Те започнали да буйстват, а при опитите да бъдат усмирени се стигнало до грозните сцени. Запалянковците от своя страна обвиниха вчера органите на реда в насилие и бруталност. Те публикуваха снимки на пострадали, по чиито тела си личат ясно ударите с палка.

"Този номер вече ни се случва за втори път в Благоевград. Продажбата на билети върви бавно, а накрая спира!", оплакаха се от агитката.

Иначе срещата бе белязана и от сантименталната раздяла със Стойчо Стоев, за който това бе последен мач като треньор на "Левски". "Без вас нямаше да постигна нищо", благодари той на играчите в съблекалнята. "Разделяме се с добър човек и треньор. Благодаря ви, че бихме днес", обяви от своя страна Георги Иванов и прегърна Стоев. От днес със "сините" се захваща Люпко Петрович, който ще бъде представен в 16,30 часа, а след това ще изведе тима за тренировка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай