Край! Пике разтресе футболния свят с шокираща новина

35-годишният футболист е юноша на Барселона и играе за каталунския клуб от 2008 година

Край! Пике разтресе футболния свят с шокираща новина | StandartNews.com

Защитникът на "Барселона" Жерар Пике обяви края на кариерата си. В емоционално видео в социалните мрежи, испанецът заяви, че в събота ще изиграе последния си мач като професионален футболист, предаде Gong.bg. 

„Винаги съм казвал, че никога няма да нося фланелката на друг отбор след Барселона. Така ще бъде”, сподели Пике. „Съботният мач ще бъде моят последен на „Камп Ноу”. След това ще стана обикновен фен. Ще подкрепям отбора и ще предам любовта си към Барселона на моите деца. Вече ме познавате – рано или късно ще се върна”, каза още той.

Последният мач на Пике за Барселона ще бъде в събота на „Камп Ноу” срещу Алмерия. Решението на Пике е доста изненадващо, като се има предвид, че той попадна в предварителния състав на Испания за световното в Катар.

35-годишният Пике е юноша на Барселона и играе за каталунския клуб от 2008 година. Преди това защитникът е носил екипите на английския Манчестър Юнайтед и на испанския Сарагоса. С Барселона Пике спечели три пъти Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА, Световното клубно първенство, осем пъти е шампион на Испания и седем пъти носител на Купата на Испания. Той спечели Шампионската лига и Висшата лига с Манчестър Юнайтед.

Пике има 5 гола в 102 мача за националния отбор на Испания. Той е световен шампион за 2010-а и европейски шампион за 2012 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай