Кралев подписва проект за качествени младежки услуги

Министърът и Зорница Русинова парафират на 5 юни

Кралев подписва проект за качествени младежки услуги | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще подпишат проект за „Разработване и внедряване на стандарти за качество при предоставяне на младежки услуги в България“. Подписването на документа ще се състои на 05.06.2019 г. /сряда/ от 11:30 часа в Министерски съвет, Гранитна зала.

Подобен проект в сектор „Младеж“ се реализира за първи път. Целта е да се предоставят услуги, които да са с реално действие върху развитието на младите хора в страната. Освен създаването на няколко ключови стандарта за младежки услуги, ще се създадат младежки центрове в различни градове в България. В тези центрове младите хора ще могат да се срещнат с професионалисти младежки работници и да получат консултация, да се включат в различни обучения или да организират кампания по собствена идея. Проектът предвижда да бъдат проведени и обучения за различни заинтересовани страни, в рамките на които стандартите за младежки услуги ще бъдат представени и използвани в разработването на различни държавни политики, насочени към младежкото развитие.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Очаква се дейностите по изпълнението му да стартират на 01.07.2019 г. Срокът на изпълнение на проекта е 30 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай