Неделя,

Кобрата поздрави Джошуа за рожденния ден

От: Пламен Вълков -
240
Кобрата поздрави Джошуа за рожденния ден
A
A
A

Кубрат Пулев публикува изявление в своя сайт kubratpulev.com, в което коментира интерпретацията на британските медии по повод изказването му по адрес на Антъни Джошуа. Българският боксьор отговори на въпроса за предимствата на Ей Джей, като заяви "Има много силен удар... Какви други предимства има? Тенът му е по-добър от моя".

Думите на Кобрата намериха отзвук и в медиите във Великобритания, като изказването му бе възприето като проява на расизъм. Кубрат Пулев използва възможността и да честити рождения ден на своя съперник.

Ето какво написа Пулев:

"Приятели,

Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!".

Още по темата: Забъркаха Кобрата в расистки скандал


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com