Кличко не иска Пулев за следващ противник

Кличко не иска Пулев за следващ противник  | StandartNews.com

Киев. Изглежда, че Владимир Кличко е на път отново да избегне двубой с Кубрат Пулев. Кобрата се превърна в официален претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и се очакваше да е следващият съперник на украинеца. Не на такова мнение обаче е самият световен шампион, информира mma-bulgaria.com.

Снощи Кличко отново защити титлата си като световен шампион в тежка категория, след като премаза Александър Поветкин (Русия). Това бе първа загуба от общо 27 двубоя за Поветкин. Кличко изигра мач №61, в който записа 58-ма победа. Мачът с Поветкин бе под егидата на Световната боксова организация, като преди него руснакът бе световен шампион на организацията, а Кличко бе супершампион.

"Готов съм да дам реванш на Поветкин, ако той се чувства готов за такъв мач и зрителите поискат да гледат такава среща. Лесно е да се обещае реванш, но организацията е друга работа и е много трудна. Като шампион във версии WBO и IBF трябва да проведа защити на тези титли. Следващият ми мач е за титлата на WBO.

В рамките на един месец ще разбера името на противника си. Отново повтарям, готов съм за реванш с Поветкин, но все пак в момента не мога нищо да кажа, тъй като още не сме наясно дали самият Александър изобщо иска такъв мач", заяви Кличко на пресконференцията след победата над Поветкин.

Снощи веднага след края на двубоя между Кличко и Поветкин, Пулев коментира в ефира на Филм+, че е видял слабост в играта на украинеца. 

"Видях слабост, която съм виждал винаги, видях я и сега. Няма да споменавам, бъдещето ще покаже. Минута след мача няма как да ви кажа (кога ще е мачът срещу Кличко), това ще се реши в близките дни."

"В последните рундове даде едно официално предупреждение. Мисля, че реферът беше горе долу на ниво", добави той. 

"Кличко може да бъде нокаутиран, абсолютно реално е да бъде нокаутиран и то точно от българин", завърши Пулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай