Вторник,

Камата: България закъсня, Франция печели Евро 2020

От: Агенция Стандарт -
233
Камата: България закъсня, Франция печели Евро 2020
A
A
A

Христо Стоичков даде интервю за френския Le journal du Dimanche, в което коментира започващото Eвропейско първенство. Камата посочи причините българският футбол да не е на нужното ниво и сподели мнението си за провалилия се проект "Суперлига", предаде bTV. На 8 юни България гостува на Франция в последната за "петлите" контрола преди Евро 2020.

"Французите чакат европейската титла. Това е още по-вероятно да се случи след завръщането на Карим Бензема - един от най-успешните нападатели в света от няколко сезона. Знам, че не беше викан по дисциплинарни причини, които не са свързани със спорта. Добре е за Франция, ако проблемът е окончателно разрешен", каза Стоичков.

"При нас бяха допуснати много грешки. България пропусна възможността да надгради успехи през 1994 г. Държавата вярваше, че всичко ще се приеме за даденост и лидерите вече не мислеха за развитие. Изминаха десет години, откакто бях елиминиран от българския футбол. Закъснели сме, високото ниво е трудно да се достигне", заяви Камата.

"Аз съм напълно против "Суперлига". Дванадесет клуба искаха да диктуват правилата и да решават кой има право да играе мачове на високо ниво. Оценявам, че привържениците изразиха своето противопоставяне навсякъде. Футболният свят се пребори за своята идентичност. През 1989 г. младият Стоичков от ЦСКА вкара два гола срещу "Барселона" на Йохан Кройф, който реши да ме вземе. Със "Суперлигата" нито ЦСКА, нито посредствените отбори няма да имат шанс да играят срещу "Барселона". Би било много несправедливо. Феновете се обединиха, за да извикат "Няма да стане!" Благодаря им за това!", допълни легендарният футболист.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията