Изтеглиха жребия за първенството в „А” група

С битката между София и Пловдив стартира първенството в „А” група.

Изтеглиха жребия за първенството в „А” група | StandartNews.com

София. С битка между София и Пловдив стартира първенството в „А" група. Това определи жребият за разпределение на мачовете от „А" група, който се тегли преди секунди.

Номерът на Йохан Кройф прати сините да гостуват на „Ботев" (Пловдив). Така още на старта на първенството ще се заформи битка между тандема от преди години- Наско Сираков- Станимир Стоилов.

Първият мач на Христо Стоичков начело на ЦСКА пък ще бъде на стадион „Българска Армия", срещу другия пловдивски гранд- Локомотив, чийто треньор Стефан Генов той измъкна за свой помощник. Феновете на Левски и ЦСКА пък ще трябва доста да чакат, тъй като вечното дерби ще бъде черешката на тортата в последните кръгове от редовния сезон на шампионата.

Жребий за първия кръг: Ботев (Пд) - Левски Пирин (Гоце Делчев) - Локомотив (София) Литекс - Нефтохимик Любимец - Лудогорец Черноморец - Черно Море Славия - Берое ЦСКА - Локо (Пд). 

Шампионатът ще стартира на 20 юли. Отборите ще са 14, за разлика от предишния сезон. Схемата също ще е по-различна. Тимовете ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. "Есенният дял на първенството в "А" група ще завърши на 14-и декември, но с мачовете от 23-ия кръг на редовния сезон", съобщи шефът на Направление Спортно-техническо Антон Попов.

По-късно, в  зависимост от класирането, отборите ще бъдат разделени на две седмици. През първата ще играят отборите от първо до седмо място, а през втората- останалите по-надолу в класирането. След това съставите и от двете групи ще игарят на разменно гостуване. Няма да има двубои между отбори от двете седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай