Икономист дава съвет за управлението на "Левски"

Международна компания ще спонсорира "сините", обяви Виктор Кирков

Икономист дава съвет за управлението на "Левски" | StandartNews.com

Нападателят на Берое Мартин Камбуров – футболист, играл в няколко български отбори, неотдавна заяви пред БНР, че без модела „бащица“ родният футбол ще загине.

 

Няма да загине, има и други модели за финансиране, а едноличното управление на собственик и спонсор в едно не е единственият възможен вариант, задочно опонира Виктор Кирков - икономист и спортен мениджър, собственик на Sports Management Bulgaria. Тези модели засега се неоползотворени от клубовете и са своеобразен скрит потенциал, според неговите думи.

Бъдещето пред „бащиците“ у нас продължава да е актуална ситуация, предвид на очакваното от дни влизане в мажоритарна собственост в Левски от страна на Наско Сираков. Ако неговите идеи акциите да останат в клуба, а той да се финансира отвън от спонсори се сбъдне, това ще е нова страница в новата ни история.

Акциите на "Левски" са джиросани на новия мажоритарен собственик и пътуват към България,

обяви по-рано днес чрез социалните мрежи укриващият се в Дубаи се от българското правосъдие Васил Божков.

За Левски вероятно има подготвен сценарий със спонсорство на голяма международна компания, прогнозира Кирков.

Според Кирков има два модела на развитие – единият е за отборите с многобройна публика, който може да разчита на солидно финансиране от феновете. За другите отбори бъдещето е единствено в изграждане и продажба на играчи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай