Холандец чака Гришо на старта в Бризбейн

Холандец чака Гришо на старта в Бризбейн | StandartNews.com

Бризбейн. Спортист №2 на България за 2013-а Григор Димитров ще стартира новия сезон на турнира по тенис от категорията АТР 250 в Бризбейн (Авсл), като е поставен под №5 в основната схема. Негов противник в I кръг ще е първата ракета на Холандия Робин Хаасе. Двамата никога досега не са играли официален мач, а срещата им в Бризбейн ще се играе на 30-и или 31-и декември. При успех Гришо ще играе във втория кръг срещу победителя от мача Марин Чилич - Денис Истомин.

Първият поставен, който Димитров може да срещне в Брийзбейн е Кеи Нишикори (Яп). Двамата може да играят на четвъртфиналите на турнира. Преди година Григор игра уникално силно в Бризбейн, като достигна до първия в кариерата си финал на АТР ниво. В мача за титлата той падна от Анди Мъри.

Роджър Федерер е водач в основната схема и почива в I кръг, а във втори ще срещне Ярко Ниеминен (Финл) или получилия Уайлд кард австралиец Джеймс Дъкуорт. Швейцарецът е в горната половина на схемата, а там са още Турсунов, Андерсън и Шарди. Мач между Федерер и Димитров може да се случи чак на финала. Във втората половина на схемата, където е и Гришо, поставени тенисисти са още Нишикори, Лопес и Симон, а там е и бившият №1 Лейтън Хюит, който в първия си мач за новия сезон ще срещне квалификант. Тук е и 18-годишната надежда на австралийците Ник Киргиос, който преди година спечели трофея на Аустралиан опупън при юношите, а в Бризбейн ще срещне сънародника си Матю Ебдън, работещ с Питър Макнамара - бившият треньор на Гришо.

В Бризбейн Гришо ще участва и в турнира на двойки, където ще си партнира с Жереми Шарди, а в първи кръг двамата ще срещнат Колин Флеминг и Рос Хътчисън. За последния това ще е първи мач след спечелената битка с рака. При победа Гришо и Шарди ще се класират за четвъртфиналите, където ще играят срещу водачите в основната схема Жан-Жулиен Роже и Хориа Текау или тандема Роджър Федерер - Никола Маю.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай