Голям Ливърпул! Чудо с 10 души

Грандът обърна Нюкясъл с 10 души

Голям Ливърпул! Чудо с 10 души | StandartNews.com

Тежък, мощен удар по арабското нашекствие във футбола. И възторжен реванш на историята и класата! Десет души на Ливърпул направиха паметен обрат срещу напомпания с чували с пари и със сиромашка история домакин Нюкясъл.

Червените спечелиха с 2:1, след като две трети от мача играха с 10 души при гостуване на враждебен стадион. Грешка на Трент Алекзандър Арнолд в 25-та минута  позволи на Гордън да открие - 1:0. Малко след това - спорен червен картон на капитана Ван Дайк и Ливърпул изглеждаше в нокаут.

Дойдоха големи моменти за вратаря Алисон, който позволи на гостите да останат в мача с изключителни спасявания. 

Постепенно Ливърпул свикна да играе с 10 души, а Нюкясъл страхливо пазеше резултата.Въпреки, че удари греда чрез Алмирон през втората част. Но тук се видя липсата на класа, история и самочувствие!

И обратното - наличието на тези фактори при другия отбор. В последните 10 минути Нюкясъл бе нокаутиран от влезлия необяснимо късно Дарвин  Нунес.

С изравнителен гол в 82-та минута и победен в добавеното време, Ливърпул добави още един исторически мач за милионите си фенове по света! 

Това е изключително важна победа в труден момент, която оставя отбора със 7 точки в отлични позиции след първите три кръга от шампионата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай