Евро 2021. Червен динамит и Англия без публика

Тази вечер са вторите четвъртфинали на първенството

Евро 2021. Червен динамит и Англия без публика | StandartNews.com

Пореднта решителна вечер на европейското първенство по футбол. След тази вечер ще знаем кои отиват в Лондон за заключителния етап, който е изцяло на "Уембли" с двата полуфинала и финалния мач.

На 6 юли от 22 часа ще гледаме там Испания срещу Италия. Победителите от двата двубоя днес ще оформят другата двойка - на 7 юли пак от 22 часа. Финалът е на 11 юли.

19 ч, "Олимпийски стадион" в Баку. Чехия срещу Дания.

Традиционната сила, когато става дума за Европейски първенства, отново е на ниво. Чехите, наследник на Чехословакия във футбола, са шампиони веднъж, имат второ място и три пъти са бронзови на континента.

Патрик Шик с неговите 4 гола е голямата заплаха в атака и еднса от звездите на първенството.

След кошмара с Ериксен в началото, "динамитът" на Дания все пак избухна - 4:1 над Русия и после 4:0 над Уелс на осминафинала..

Дания крачи уверено напред, въпреки, че традиционно предимството в случая би трябвало да е за чехите.Въпреки това, букмейкърите днес фаворизират Дания - 2.15 срещу 3.60 за чехите..

В 22 часа на терена на римския "Олимпико" излизат Украйна и Англия, а мачът ще се предава по БНТ 1 и БНТ 3.

Класирането на Украйна на този етап е пълна изненада. Въпреки това, селекционерът-легенда Андрий Шевченко смело обяви - оттук нататък няма страх от никого.

В случая проблемът за Англия е, че почти няма да има своя публика на "Олимпико" в Рим.

Страната-домакин на мача спря всякакви фенове от Острова да пътуват за двубоя заради ковид ограниченията и английската Футболна асоциация върна квотата си от билети, давайки такива за разпространение само на сънародници, които са постоянно базирани на Апенините.

Въпреки това "трите лъва" са големият фаворит. Изглеждат много солидно като отбор - без допуснат гол до момента. Желязна дисциплина, рационално в нападение. Сега Англия изглежда като по-скучно печелещ, отколкото като красиво губещ, както беше дълги години. А не е ли по-добър този вариант, който може да донесе трофей?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай