Петък,

Джокович не иска да го ваксинират

От: Пламен Вълков -
Джокович не иска да го ваксинират
A
A
A

Лидерът в световната ранглиста по тенис на корт Новак Джокович заяви, че ще бъде изправен пред дилема, ако АТП задължи играчите да си бият ваксина, преди да се върнат на корта.

"Лично аз съм срещу ваксинацията и не бих искал някой да ме кара да си бия ваксина, за да мога да пътувам", каза Джокович в разговор с други сръбски спортисти във Фейсбук.

"Но ако това изискване стане задължително, ще трябва да взема решение. Аз имам някакви свои виждания по въпроса, но дали те ще се променят все още ми е рано да кажа. Хипотетично, ако сезонът бъде възобновен през юли, август или септември, което е малко вероятно, ваксинацията ще бъде сред изискванията за участие в турнири, макар и все още да няма разработена ваксина", каза сърбинът.

През март месец бившата водачка в ранглистата при жените Амели Моресмо заяви, че целият сезон 2020 може да бъде отменен и да няма турнири, докато състезателите не бъдат имунизирани срещу COVID-19. Според водещи лекари от целия свят обаче е малко вероятно да се очаква появата на подобна ваксина преди 2021 година.

Заради глобалната пандемия от COVID-19 "Уимбълдън" бе отменен за първи път от Втората световна война насам, докато "Ролан Гарос" бе изместен за края на септември и началото на октомври, макар традиционно да се състои през месеците май и юни.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички